Sistemul complet de cos de fum Wienerberger

Fie ca este vorba de o constructie noua sau de o renovare, materialele pe care le punem la dispozitie clientilor nostri incorporeaza o serie de inovatii tehnologice dezvoltate continuu, de-a lungul a peste 195 de ani.
Sistemul complet de cos de fum fabricat in Germania este pus acum la dispozitie de Wienerberger si clientilor sai din Romania. Recunoscut la nivel international datorita calitatilor sale, sistemul de cos de fum va permite deplina libertate in alegerea sistemului de incalzire indiferent de sursa de combustie gaz, combustibil lichid, lemn sau peleti.
Sistemul de cos de fum este format dintr-un tub interior ceramic (de samota), un strat de izolare din vata minerala si anvelopa cosului de fum realizata din blocuri de beton usor.
Tubul ceramic de la interior se afla in permanent contact cu gazele fierbinti rezultate in urma arderii combustibilului. Rezistent la conditii superioare de exploatare de pana la 400°C (fiind rezultatul arderii argilei într-un cuptor incins la 1100°C ), tubul ceramic de la Wienerberger pentru cosul de fum nu este afectat de actiunile acizilor, de temperaturile ridicate, de gazele arse, are capacitate de difuzie a vaporilor de apa si inalte proprietati de izolare fonica. Fiind un material natural, tubul ceramic de la Wienerberger este prietenos cu mediul inconjurator si durabil in timp. Calitatea lui este confirmata si recomandata de o utilizare indelungata si raspandita.
Stratul de izolare din vata minerala bazaltica, dispus intre blocurile de beton usor ale cosului de fum si tuburile interioare ceramice, creste eficienta arderii si reduce pierderile de caldura.
Sistemul complet de cos de fum de la Wienerberger completeaza foarte bine solutiile integrate oferite pe piata din Romania pentru case facute sa dureze.
Sistemul complet de cos de fum este alcatuit din urmatoarele componente:
 • tub interior ceramic (de samota)
 • strat de izolare din vata minerala bazaltica
 • anvelopa cosului de fum realizata din blocuri de beton usor.
Cosul de fum poate fi utilizat pentru orice tip de combustibil: gaz, lichid sau solid. Sistemul standard furnizeaza componentele necesare pentru realizarea unui cos de fum cu inaltimea de 7m, cu 3 diametre posibile: 16cm, 18cm, 20cm. Pentru cosul de fum cu inaltime mai mare de 7m poate fi comandat un kit ce contine componentele aditionale necesare (suplimentare de anvelope de beton, tuburi ceramice si vata minerala bazaltica).
Avantajele elementelor ceramice ale cosurilor de fum de la Wienerberger:
  • Modern si flexibil; poate fi utilizat pentru orice tip de combustibil fiind astfel pregatit pentru viitor;
  • Eficient; timpul de ansamblare este scurt prin reducerea taierii suplimentare a tuburilor ceramice si a blocurilor de beton usor la un nivel minim;
  • Siguranta; are rezistenta crescuta la socuri termice, nu arde si nu emite gaze toxice;
  • Ignifug; procesul de fabricare implica arderea materialelor la 1100°C;
  • Durata lunga de viata; lipsa coroziunii si rezistenta mecanica ridicata la abraziune;
  • Rezistenta la acizi, gaze care contin clor, solventi;
  • Izolant fonic; densitatea ridicata reduce zgomotul ce s-ar putea transmite in locuinta;
  • Durabil; nu pierde proprietatile fizice si chimice in timp, de-a lungul exploatarii.

Caracteristici tehnice
Dimensiuni: Ø16:32×32 cm; Ø18(20):36×36 cm; Ø20:36×36 cm (dimensiuni la exterior); H standard= 7m
Masa (M- kg): Ø16:106 kg/m; Ø18:107 kg/m; Ø20:109 kg/m
Livrare (bucati/ palet infoliat): Sistem de cos de fum standard, H=7m; kit suplimentar/ml
Recomandat de Asociatia Cosarilor din Romania.