ACO Stormbrixx

Sistem modular de atenuare si infiltrare a apelor meteorice

ACO Stormbrixx este un sistem modular realizat din polipropilena, folosit pentru retentia sau pentru infiltrarea in pamant a apelor meteorice. Baza sistemului o reprezinta structura formata in urma imbinarii ingienioase a elementelor componente care confera rezistenta structurala si face din ACO Stormbrixx un produs robust si stabil.

Descriere ACO Stormbrixx:

Structura sistemului ofera acces complet pentru inspectie si mentenanta. Elementele componente sunt usoare, iar modul de ambalare extrem de compact reduce costurile de transport si manipulare, comparativ cu sistemele traditionale. In acest fel spatiul de depozitare este redus cu 75%, atat in depozit cat si pe santier.
Simpla adaugare a unei membrane hidroizolante in jurul sistemului il transforma in sistem de retentie etans.

Beneficii ACO Stormbrixx:

-Produs rezistent si stabil
-Acces usor si simplu pentru mentenanta si inspectie
-Mod de ambalare extrem de compact
-Usor de transportat si manipulat
-Montaj simplu si rapid

Atenuarea varfurilor hidraulice – evacuare controlata

Retentia apelor meteorice
Prin retentia apelor meteorice se intelege procesul prin care varful hidraulic din timpul unei furtuni este distribuit pe o perioada mai lunga de timp, prin evacuarea treptata a apei si limitarea debitului apelor in aval.
Evacuarea controlata a apelor meteorice in sistemele de canalizare sau cursuri de apa este foarte importanta, in special in timpul ploilor abundente. in acest fel se atenueaza vârfurile hidraulice din timpul unei furtuni prin distribuirea lor pe o perioada mai lunga de timp si reduce impactul pe care acestea le au asupra mediului inconjurator.
Sistemul ACO Stormbrixx colecteaza si stocheaza in prima faza apa, iar apoi o elibereaza intr-un mod controlat printr-un regulator de debit sau prin pompare.

Atenuarea varfurilor hidraulice – evacuare controlata

Utilizat ca sistem de infiltrare, in aplicatiile in care nu este disponibila o retea de canalizare, ACO Stormbrixx ofera o solutie eficienta pentru eliberarea in sol a apelor meteorice colectate de pe patforme si de pe acoperisuri sau din statiile de epurare. Infiltrarea apei in sol si redarea ei in panza freatica se incadreaza ca si aplicatie in cerintele normativului NTPA 001/2002 astfel incat sistemul ACO Stormbrixx trebuie utilizat in conjunctie cu celelalte produse ACO destinate atat colectarii in siguranta a apei cat si a separarii hidrocarburilor si epurarii apei menajere.
In acest tip de aplicatii permeabilitatea solului reprezinta un factor extrem de important in calcularea si dimensionarea sistemului ACO Stormbrixx.